Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محمد آیتی: چندی پیش صدیف بدری عضو کمیسیون عمران مجلس اعلام کرد که ۸۰ هزار پروژه تعطیل و نیمه‌تعطیل در کشور وجود دارد که برای سر و سامان دادن به این چالش نیازمند ۸۰۰ هزار میلیارد تومان هستیم.

افزایش قیمت ارز و به تبع آن افزایش قیمت مصالح، خدمات و برخی کالا‌های مرتبط با انجام پروژه‌ها کار را به‌جایی رسانده که برخی قرارداد‌ها با دستگاه‌های دولتی لغو شده یا پیمانکاران از اجرای پروژه با قیمت قرارداد سرباز زده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: با توجه به نوسان‌هایی که در بحث قیمت‌ها در بازار داریم خیلی از پیمانکار‌ها تمام مواد پیمانی خود را لغو کرده‌اند، زیرا قیمت سیمان، میلگرد، آهن و دیگر مصالح ساختمانی که در ساخت و ساز‌ها موثر هستند در ماه‌های گذشته روند بسیار صعودی داشته و شاید این افزایش‌ها به‌واسطه عدم‌نظارت، تغییرات نرخ ارز و... بوده باشد.

به‌قدری این موضوع در هفته‌های گذشته داغ شد که محمدباقر قالیباف رییس مجلس در جمعی برخی از نمایندگان اعلام کرد باید قانونی را برای پروژه‌های نیمه‌کاره وضع کرد که بتوان با دسته‌بندی‌کردن آن‌ها و واگذاری به بخش خصوصی روی به اتمام آن آورد.

محمدرضا رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران معتقد است در حال حاضر بسیاری از پروژه‌های آب و فاضلاب، سدسازی و را‌سازی با مشکلات جدی روبرو شده‌اند و بسیاری از قراردادها فسخ شده است. او به رویداد۲۴ می‌گوید: مدتی است که در حال مذاکره با سازمان برنامه و بودجه هستیم تا بند تعدیل در قرارداد‌ها اصلاح شود و با توجه به اینکه نرخ اقلام در پروژه‌ها ثابت نیست و هزینه تمام‌شده طرح‌های عمرانی را نمی‌توانیم به مانند سال‌های گذشته برآورد کنیم، ضرورت دارد که سازمان برنامه و بودجه هر سه ماه یکبار قرارداد‌ها را بررسی کند تا اگر کالایی به‌صورت غیرمتعارف افزایش داشت با تعدیل در قرارداد بتوان رضایت پیمانکار را برای ادامه کار جلب کرد.

رییس کمیسیون عمران یادآور شد: اگر دستگاه‌های دولتی به پیمانکاران فشار بیاورند که باید پروژه را با همان قیمت قرارداد تمام کنند و هیچ انعطافی در برابر افزایش نرخ‌ها از خود بروز ندهند، احتمال سه اتفاق وجود دارد؛ اول اینکه امکان دارد پیمانکار به دزدی در پروژه روی بیاورد. دوم، از آنجایی که پروژه دیگر هزینه و فایده منطقی برای پیمانکار ندارد او مجبور می‌شود کیفیت کار را پایین بیاورد تا پروژه برایش بصرفد. سوم اینکه پیمانکار قرارداد را یک‌طرفه فسخ کند و کار بلاتکلیف بماند.

وی با اشاره به اینکه مسئولان دولتی بهتر از هر کسی از اوضاع و احوال اقتصادی کشور باخبرند گفت: پیمانکاران حق دارند که نتوانند به مانند گذشته کار را جلو ببرند. نرخ ارز هر روز افزایش پیدا می‌کند و این افراد برای پیشرفت پروژه، دغدغه هر روزه دارند. از طرفی، رهاشدن طرح‌های عمرانی خسارتی بزرگ برای کشور است و نباید فضایی را ایجاد کنیم که بر ۸۰ هزار پروژه نیمه‌تعطیل کشور افزوده شود. همه هنر ما باید این باشد که بیشتر به تعدیل قرارداد پیمانکاران توجه کنیم و در اسرع وقت برای ۸۰ هزار پروژه عمرانی نیمه‌کار توجیه اقتصادی تعریف کنیم تا در یک برنامه زمان‌بندی‌شده پروژه‌ها را تحویل داده شود.

رضایی کوچی در پاسخ به اینکه آیا آماری از فسخ قرارداد پیمانکاران با دستگاه‌های دولتی در دست است؟ گفت: آماری در این رابطه نداریم، ولی مرتب اعتراضات مکتوب پیمانکاران به کمیسیون عمران می‌رسد و از همین‌رو در تلاشیم که این چالش را با کمک سازمان برنامه و بودجه حل کنیم. در حال حاضر بسیاری از پروژه‌های آب و فاضلاب، سدسازی و راه‌سازی با مشکلات جدی روبرو شده‌اند که اگر هرچه زودتر برای حل آن کاری عملی نشود در آینده نزدیک باید شاهد فسخ قرارداد‌های بیشتری هم باشیم.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محمد آیتی قیمت سکه کمیسیون عمران قرارداد ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۹۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا

به گزارش قدس آنلاین طلا در معاملات روز جمعه در بحبوحه کاهش سود اوراق قرضه خزانه داری آمریکا و ضعف دلار حدود ۲۳۰۰ دلار معامله می‌شود. تاجران در حال بررسی اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه در مورد ثابت نگه داشتن نرخ بهره هستند.

قیمت هر انس طلا امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۲۶ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم بدون تغییر به ۲۳۰۹ دلار و ۶۰ سنت رسیده است.

شرکت کنندگان بازار انتظار سیاست‌های سختگیرانه‌تری را از سوی فدرال رزرو آمریکا داشتند، اما این بانک نرخ بهره را ثابت نگه داشته است.

جروم پاول در اظهارات خود در روز چهارشنبه گفت تا زمانی که مطمئن نشوند نرخ تورم به سمت هدف ۲ درصد کاهش می‌یابد، پایین آوردن نرخ بهره درست نیست.

وی اضافه کرد هنوز هیچ اطمینانی نسبت به روند کاهشی تورم به وجود نیامده است، بنابراین در هر اجلاس در مورد نرخ بهره تصمیم گیری خواهد شد.

فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه تصمیم گرفت نرخ بهره را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ ثابت نگه دارد. بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

شاخص دلار هم ۰.۲۳ پایین آمده و به ۱۰۵.۳۹ رسیده است که خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره امروز با ۰.۴۷ درصد افزایش به ۲۶ دلار و ۹۶ سنت رسید. پلاتین هم با ۰.۴۰ درصد افزایش ۹۵۸ دلار و ۵۶ سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/۶۳

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قیمت طلا کاهش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • زاکانی: ورود اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی دارد | می خواهند قراردادمان با چین را منحل کنند اما نمی توانند
  • زاکانی: اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران می رسد | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی بین المللی دارد